ΧΙΟΝΙΑ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ Β. ΚΑΙ Κ. ΕΛΛΑΔΟΣ


Μια χειμερινή τροπή έχει πάρει τις τελευταίες μέρες ο καιρός, κυρίως στην Β και Κ Ελλάδα με τα χιόνια να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και σε πόλεις της Β ΒΔ Ελλάδος.

Αποκορύφωμα αποτελεί η σημερινή ημέρα όπου νωρίς το πρωί, το γαϊτανάκι του χιονιά απλώθηκε σε ημιορεινές πόλεις της Β Ελλάδας, αλλά και πεδινές με μόλις 30μ υψόμετρο στην Αξιούπολη στο Μακροχώρι , σε περιοχές του νομού Πέλλης , ενώ πρόσκαιρα από τοπικά αίτια εγκλωβισμού ψυχρών αερίων μαζών χιόνισε και σε περιοχές της Θεσσαλίας με ιδιαίτερα χαμηλό υψόμετρο κοντά σε ορεινούς όγκους όπως η Καλαμπάκα.  Αξίζει να σημειωθεί το  γεγονός οτι στην πόλη του Κιλκίς , σημειώθηκαν 7.6mm υετού με αρνητική θερμοκρασία (-0.3οC).

Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενίσουν ενώ σε αρκετές περιοχές το χιόνι έχει μετατραπεί σε βροχοπτώσεις καθώς θερμότερες/υγρότερες αέριες μάζες προσεγγίζουν καθ ύψος όλες τις περιοχές, πρόσκαιρο όμως αυτό γιατί τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα πέφτουν εκ νέου χαμηλά και ανάλογα την όρεξη των φαινομένων θα υπάρχουν ξανά κάποιες χιονοπτώσεις. Για την εξέλιξη του καιρού μπορειτε να ενημερωθείτε απο προηγούμενα άρθρα στην αρχική μας σελίδα!

Ακολουθούν φωτογραφίες με το λευκό πέπλο να δίνει βροντερό παρόν!

 

Καλαμπάκα

 

Σκύδρα Πέλλης

Καστοριά

 

Νάουσα

 

Μακροχώρι Ημαθίας

 

Φλώρινα

 

Κουφάλια Θες/νίκης

 

Νευροκόπι

Πολύκαστρο Κιλκίς 30μ

Ελευθεροχώρι Ελασσόνας (500μ)

Αξιούπολη Κιλκίς (30μ)

Σιδηρόκαστρο Σερρών (100μ)

Κοζάνη

Κόνιτσα (600μ)

Γρεβενά

 

Πηγές φωτογραφιών: facebook – snowreport.gr

Δημήτρης Σ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ . Γεννημένος στο Περιστέρι τον Νοέμβριο του 1988. Ήδη από νεαρή ηλικία του τράβαγε την προσοχή ότι έχει να κάνει με την φύση και τα φυσικά φαινόμενα. Μεγαλώνοντας, ανακάλυψε την τεράστια αγάπη που έκρυβε για τον καιρό, το χιόνι και τα έντονα φαινόμενα. Στη συνέχεια αφού τελείωσε την σχολική του σταδιοδρομία πέρασε ως φοιτητής στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Ε.Κ.Π.Α. Βρίσκεται στα τελευταία χρόνια της φοιτητικής του διαδρομής και θα ασχοληθεί σε διπλωματική εργασία με το αντικείμενο της Κλιματολογίας και κατ επέκταση της Μετεωρολογίας. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται ενεργά ερασιτεχνικά με τον συγκεκριμένο χώρο προσεγγίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας των ατμοσφαιρικών διαταραχών και τα αποτελέσματα αυτών μέσα από εκτιμήσεις και προγνώσεις.

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: