ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ – ΠΩΣ ΚΥΛΗΣΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΗΜΕΡΟ – ΤΑΣΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ!

Παρελθόν αποτελεί πλέον η διαταραχή που μας επηρέασε το τελευταίο διήμερο, ενω η σημερινή χροιά της είχε έναν πιο “χειμωνιάτικο” τόνο, με καιρό Β ρεύματος, νεφώσεις σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά και βροχές κυρίως στην Β , ΒΔ και ΒΑ Αττική, με τα Βίλια να καταγράφουν 10.4mm υετού. Νωρίτερα το απόγευμα σημειώθηκαν τοπικές βροχές σχεδόν σε όλο το λεκανοπέδιο ασθενούς έντασης και χαρακτήρα.

Η χτεσινή ημέρα κύλισε με άστατο καιρό, που προς το απόγευμα έδωσε και καταιγίδα η οποία επηρέασε κατα κύριο λόγο την ΒΔ Αττική αλλά και μέρος του ΒΔ λεκανοπεδίου, του ορεινού όγκου της Πάρνηθας, δίνοντας μάλιστα στις εκεί περιοχές ακόμα και χαλαζόπτωση, περνώντας ύστερα προς την Εύβοια και ΒΑκοτερα…
Στα ενδότερα είχαμε παροδικές βροχές μέτριας έντασης αλλά και τα χαρακτηριστικά υπόκωφα μπουμπουνητά απο τις ηλεκτρικές εκκενώσεις στο επίκεντρο της καταιγίδας.

Σταδιακά ο καιρός θα επανέλθει σε ανοιξιάτικες συνθήκες ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο, κυρίως προς τα τέλη της εβδομάδας. Πιθανή νέα διαταραχή και πτώση της θερμοκρασίας με επικράτηση Β δθευθύνσεων ανέμων θα μας απασχολήσει απο την ερχόμενη Δευτέρα, μιας και όμως είναι σχετικά νωρίς για τότε, θα υπάρξει νέα ενημέρωση!
Παρακάτω οι φωτογραφίες απεικονίζουν κατα σειρά το βαρύ καταιγιδόκαιρο της χτεσινής ημέρας που σε συνδιασμό με την σκόνη έκαναν της ατμόσφαιρα αποπνιχτική, ενώ η δεύτερη απεικονίζει το σημερινό “ψυχρό” μοτίβο με την καθαρή ατμόσφαιρα απο θεμα σκόνης και την νέφωση του Β ρεύματος με θέα τον Δυτικό ορίζοντα…

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δημήτρης Σ.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Σ . Γεννημένος στο Περιστέρι τον Νοέμβριο του 1988. Ήδη από νεαρή ηλικία του τράβαγε την προσοχή ότι έχει να κάνει με την φύση και τα φυσικά φαινόμενα. Μεγαλώνοντας, ανακάλυψε την τεράστια αγάπη που έκρυβε για τον καιρό, το χιόνι και τα έντονα φαινόμενα. Στη συνέχεια αφού τελείωσε την σχολική του σταδιοδρομία πέρασε ως φοιτητής στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος στο Ε.Κ.Π.Α. Βρίσκεται στα τελευταία χρόνια της φοιτητικής του διαδρομής και θα ασχοληθεί σε διπλωματική εργασία με το αντικείμενο της Κλιματολογίας και κατ επέκταση της Μετεωρολογίας. Τον τελευταίο καιρό ασχολείται ενεργά ερασιτεχνικά με τον συγκεκριμένο χώρο προσεγγίζοντας όσο το δυνατόν καλύτερα τον τρόπο λειτουργίας των ατμοσφαιρικών διαταραχών και τα αποτελέσματα αυτών μέσα από εκτιμήσεις και προγνώσεις.

You may also like...

Leave a Reply

%d bloggers like this: