Επιδείνωση του Καιρού στην Αττική Αύριο Τετάρτη

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός αύριο στην Αττική. Πιο συγκεκριμένα, οι νεφώσεις που ήδη καλύπτουν τον ουράνιο θόλο, μέσα στη νύχτα θα πυκνώσουν και αρχικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και νότια τμήματα. Νωρίς το πρωί αύριο υπάρχει πιθανότητα τα φαινόμενα  να ενταθούν για λίγο και να εκδηλωθεί και πρόσκαιρη καταιγίδα μέσα στο Σαρωνικό. Στη συνέχεια, θα υπάρξει μια μικρή παύση των βροχών και κάποια ανοίγματα στον ουρανό, ωστόσο μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα κλείσει εκ νέου και θα σημειώνονται παροδικές βροχές, περισσότερες στα δυτικά- βορειοδυτικά και  βόρεια τμήματα. Αξιόλογη καταιγίδα  ενδέχεται να επηρεάσει τα πέριξ του Πειραιά και τα δ-βδ προάστια μεταξύ μεσημβρινών και πρώτων βραδινών ωρών. Αναμένεται γενικά μικρή έως μέτρια συχνότητα ηλεκτρικών εκκενώσεων με έμφαση στα θαλάσσια- παράκτια τμήματα.

Βαδίζοντας προς τη νύχτα, οι βροχές θα μετατοπιστούν ανατολικότερα , όπου θα έχουν πρόσκαιρο χαρακτήρα και σχετικά γρήγορα θα σταματήσουν παντού.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες- νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα 3-4 μποφόρ και τοπικά στο Σαρωνικό τα 5, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 oC.

Γιώργος Πλ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛ. Απόφοιτος του Εθνικου Μετσοβίου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, λάτρης του χιονιού και των έντονων καιρικών φαινομένων από μικρό παιδί.Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με καιρικές αναλύσεις. Η ειδίκευση του αφορά την ενέργεια του ανέμου και συγκεκριμένα την χαρτογράφηση και την πρόβλεψη της αιολικής ισχύος.

You may also like...

%d bloggers like this: