Πρόγνωση καιρού Ελλάδος Τρίτη 24/3/2015 και Τετάρτη 25/3/2015

Ήδη σήμερα είναι πολύ μουντός ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, αν και οι όποιες βροχές είναι γενικά ασθενείς και μικρής σχετικά διάρκειας.

Για αύριο Τρίτη:

synnefia_473_355

Από το ξημέρωμα κιόλας τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν κι άλλο κινούμενα ανατολικά προς την Τουρκία. Έτσι τις πρώτες πρωινές ώρες μόνο στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα εκδηλώνονται βροχές ή και καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία μέχρι και το μεσημέρι θα περιοριστούν και θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι μερικώς νεφελώδεις, με την πιο πυκνή συννεφιά να εντοπίζεται στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, ήτοι Θεσσαλία, κεντρική Μακεδονία, ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο, όπου και αναμένεται μέχρι και νωρίς το μεσημέρι να σημειωθούν πολύ τοπικές και ασθενούς έντασης βροχές. Να σημειωθεί πως η υγρασία θα είναι αρκετά υψηλή, ενώ στη δυτική, κεντρική και νότια χώρα θα υπάρχουν και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα. Από το απόγευμα και από τα νότια και τα δυτικά θα αρχίσει να πυκνώνει συννεφιά που αργά το βράδυ προς την Τετάρτη θα αρχίσει να δίνει βροχές πρώτα σε αυτά τα τμήματα.

Οι άνεμοι μέχρι και το μεσημέρι θα πνέουν γενικά ασθενείς, ευνοώντας τον σχηματισμό ομιχλών το πρωί στα ηπειρωτικά, και μόνο στο βόριο Αιγαίο ένα βορειανατολικό ρεύμα θα πνέει στα 4-5 μποφόρ. Μετά το μεσημέρι και από τα δυτικά οι άνεμοι θα αρχίσουν να στρέφονται σε νοτιάδες, σηματοδοτώντας την έλευση ενός νέου βαρομετρικού χαμηλού την Τετάρτη.

Η θερμοκρασία, χωρίς αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα βόρεια, τα ανατολικά και τα νότια τους 15-16°C και στα δυτικά τους 18-20°C τοπικά.

Όσον αφορά την Πέμπτη:

vroxi_14

Θα είναι μία μέρα με κακοκαιρία ήδη από νωρίς το πρωί πρώτα στα δυτικά και νότια και μετά σχεδόν σε όλα τα ηπειρωτικά τμήματα καθώς και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, δυσκολεύοντας ενδεχομένως τη διεξαγωγή των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική μας εορτή. Να σημειωθεί πως οι βροχές, αν και δεν φαίνεται να έχουν μεγάλη ένταση, εντούτοις δείχνουν να χαρακτηρίζονται από μεγάλη διάρκεια. Με τα μέχρι τώρα στοιχεία λιγότερο από αυτή τη μεταβολή φαίνεται να επηρεάζονται η ανατολική Κρήτη καθώς και τα Δωδεκάνησα.

Αναλυτική πρόγνωση για την Τετάρτη 25/3/2015 θα αναρτηθεί αύριο.

Επιμέλεια: Μπόκαρης Αντώνης

You may also like...

%d bloggers like this: