Μεταβατικό Σαββατοκύριακο εν όψει. Ο καιρός μέχρι και την ερχόμενη βδομάδα. Πρόγνωση Ελλάδος και Αττικής.

Συνεχίζεται για ακόμα 48 ώρες ο άστατος καιρός, ωστόσο φαίνεται πως από τη Δευτέρα ο καιρός σταδιακά φτιάχνει με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά:

Για το Σάββατο:

10525803_739028836173924_1392103690237912957_n

Τις πρωινές ώρες θα σημειώνονται καταιγίδες στο νότιο και ανατολικό Αιγαίο, όπως επίσης και στην Κρήτη. Μέσα στην ημέρα, και κυρίως κατά της μεσημεριανές ώρες, καταιγίδες θα αναπτυχθούν πρώτα στην περιοχή του κεντρικού και ανατολικού Αιγαίου, στα σύνορα με την Τουρκία, και έπειτα στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα. Αυτά τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα κινηθούν ανατολικότερα και προς το βράδυ θα εξασθενήσουν παντού.

Οι περιοχές που ενδεχομένως να δεχθούν τις ισχυρότερες καταιγίδες είναι η κεντρική Στερεά, η βόρεια Πελοπόννησος, η ανατολική Θεσσαλία, τα νότια τμήματα της Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Χαλκιδική), οι Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου,

Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά νοτιοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ, στρεφόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο και τη βόρεια χώρα σε βορειοδυτικούς στα 6-7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν δείχνει να παρουσιάζει αξιόλογη μεταβολή, θα φτάσει στα βόρεια και τα δυτικά τους 16-17°C, ενώ στα ανατολικά και το Αιγαίο τους 15-16°C.

Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην αρχή της ημέρας φαίνεται να είναι αυξημένες στην περιοχή του Αιγαίου, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εκτοπιστούν ανατολικότερα.

Για την Κυριακή:

images

Η ημέρα θα ξεκινήσει ανοιξιάτικη με ηλιοφάνεια και καλύτερη διαύγεια και ορατότητα αφού θα έχουν εκτοπιστεί από τον ελλαδικό χώρο οι μεγάλες συγκεντρώσεις σκόνης. Μέσα στην ημέρα θα σημειωθούν βέβαια μπόρες σε Πελοπόννησο, κυρίως κεντρική, δυτική και βόρεια, στις Κυκλάδες, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και την Κρήτη, φαινόμενα τα οποία θα σταματήσουν από το απόγευμα και μετά.

Οι άνεμοι θα στραφούν σχεδόν παντού σε βορειοδυτικούς στα 5-6 μποφόρ, ενώ μόνο στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα επιμείνουν οι νοτιάδες και η σκόνη μέχρι και το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βόρεια 1-2°C, λόγω των βοριάδων.

Για την Αττική:

Το Σαββατοκύριακο θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση ο καιρός, χωρίς ωστόσο να λείπουν μπόρες και καταιγίδες τις μεσημεριανές και τις απογευματινές ώρες, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα του νομού. Η ατμόσφαιρα σταδιακά θα αρχίσει να καθαρίζει από την αφρικάνικη σκόνη με την παράλληλη στροφή των ανέμων σε δυτικούς-βορειοδυτικούς από το βράδυ του Σαββάτου, ενώ η θερμοκρασία δε φαίνεται να αλλάζει σημαντικά, αν και θα ζεστάνει λίγο με τις περισσότερες ώρες ηλιοφάνειας και τη μείωση της υγρασίας.

kairos-ilios

Όσον αφορά την ερχόμενη εβδομάδα, φαίνεται για κάποιες μέρες να εδραιώνεται η άνοιξη, με τη θερμοκρασία τοπικά να αγγίζει τιμές άνω των 20°C και τους άνεμους να είναι γενικά ασθενείς από βόρειες διευθύνσεις.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Επιμέλεια: Μπόκαρης Αντώνης

You may also like...

%d bloggers like this: