Ο καιρός το τριήμερο 3-5/4/2015. Πότε χαλάει ο καιρός στη χώρα μας!

Πεδίο υψηλών πιέσεων θα εγκατασταθεί αύριο και μεθαύριο πάνω από τα νότια Βαλκάνια, χαρίζοντάς μας καλό γενικά καιρό με θερμοκρασίες κοντά στις φυσιολογικές για την εποχή τιμές. Ωστόσο, βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο ήδη από αύριο θα αρχίσει να οργανώνεται στη βόρεια Ιταλία, αναμένεται να μας επηρεάσει από το απόγευμα της Κυριακής.

Πιο αναλυτικά:

kairos-zesti-570

Για αύριο Παρασκευή ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Το μεσημέρι θα πυκνώσει κάποια συννεφιά στη Μακεδονία και τη Θράκη, η οποία προς το βράδυ θα κινηθεί νοτιότερα προς τη Θεσσαλία, τη Στερεά και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, χωρίς όμως να είναι ικανή να δώσει παρά μόνο τοπικές και ασθενείς βροχές, κυρίως στα ορεινά, ίσως περισσότερες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής και βόρειας χώρας, όχι κάτι αξιόλογο. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι ασθενείς, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε βόρειους-βορειοδυτικούς στο Ιόνιο και το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο, στα 6 και τοπικά στις Σποράδες και την ανατολική Εύβοια 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση σε σχέση με σήμερα με την παράλληλη στροφή των ανέμων σε βόρειους.

θυελλωδεις

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος σε μεγάλο μέρος της χώρας, ωστόσο στην αρχή της ημέρας συννεφιά θα είναι πιο πυκνή στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, όπου δεν αποκλείεται να δώσει πρόσκαιρα κάποιες ασθενείς βροχές στα προσήνεμα ορεινά και ημιορεινά (βόρεια Κρήτη – ανατολική Εύβοια – Κυκλάδες). Οι άνεμοι στην αρχή της ημέρας θα πνέουν βόρειοι ισχυροί στα 6-7 μποφόρ στο δυτικό Αιγαίο, με τάσεις εξασθένησης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία επίσης θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

1236239_532023376867838_1990503934_n

Όσον αφορά την Κυριακή, η ημέρα φαίνεται να ξεκινά αρκετά καλά με ήλιο και λίγες μόνο νεφώσεις. Προς το μεσημέρι ωστόσο στο Ιόνιο, τα δυτικά και την Μακεδονία φαίνεται αυτές να πυκνώνουν δίνοντας αρχικά ασθενείς βροχές. Προς το απόγευμα δείχνουν τα φαινόμενα να εντείνονται στις προαναφερθείσες περιοχές με καταιγίδες να εκδηλώνονται στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά τμήματα, φαινόμενα τα οποία μέσα στη νύχτα προς τη Δευτέρα θα κινηθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και στη συνέχεια στο Ιόνιο νότιοι με τάσεις ενίσχυσης προς το απόγευμα στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, η οποία θα γίνει περισσότερο αισθητή τη Μεγάλη Δευτέρα.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟYΣ!!

Επιμέλεια: Μπόκαρης Αντώνης

You may also like...

%d bloggers like this: