Διήμερο αστάθειας εν όψει. Ο καιρός το τριήμερο της Πρωτομαγιάς. Πρόγνωση Αττικής.

Με τις καλύτερες προυποθέσεις φαίνεται να μπαίνει ο Μάης, απουσία βροχών και με υψηλές θερμοκρασίες, διαμορφώνοντας συνθήκες κατάλληλες για τα πρώτα μπάνια της σεζόν από την Κυριακή και έπειτα. 

Πιο αναλυτικά:

instability

  • Τετάρτη: Η ημέρα έχει ήδη ξεκινήσει με πολύ καλό καιρό σχεδόν παντού και λίγες μόνο νεφώσεις στα βόρεια. Ωστόσο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και καταιγίδες, μικρής όμως διάρκειας. Αυτές δείχνουν να έχουν κάπως μεγαλύτερη ένταση στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου δεν αποκλείεται να σημειωθούν και χαλαζοπτώσεις. Από αργά το απόγευμα ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται παντού. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
  • Πέμπτη: Η αστάθεια τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα επιμείνει στα ηπειρωτικά, με έμφαση αυτή τη φορά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την κεντρική και ανατολική Στερεά και την ορεινή Πελοπόννησο. Και πάλι προς το βράδυ τα όποια φαινόμενα θα σταματήσουν.Η θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.
  • Παρασκευή: Ο πολύ καλός καιρός συνεχίζεται σε όλη την επικράτεια και η αστάθεια περιορίζεται σημαντικά και θα εντοπίζεται μόνο στα πολύ ορεινά τμήματα της βόρειας Θράκης. Η θερμοκρασία σε σταδιακή άνοδο, θα αγγίξει τοπικά στα ανατολικά ηπειρωτικά και τους 27-28°C
  • Σάββατο: Αίθριος ο καιρός, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε όλη την Ελλάδα. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο, ίσως τοπικά παρατηρηθούν και 30°C.
  • Κυριακή: Δεν αλλάζει το πάρα πολύ καλό, έως και καλοκαιρινό, σκηνικό του καιρού. Η μόνη παραφωνία θα είναι οι τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης το απόγευμα, φαινόμενα όμως μικρής διάρκειας και τοπικού χαρακτήρα. Η θερμοκρασία σε σημαντική πλέον άνοδο. Ίσως σημειωθούν και 30+°C.

Αττική:

Όλες αυτές τις μέρες ο καιρός θα είναι πολύ καλός με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες, σταδιακά αυξανόμενες μάλιστα. Ωστόσο την Πέμπτη το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν μπόρες ή και καταιγίδες στον νομό, με έμφαση της κεντρικά, βόρεια και δυτικά τμήματα αυτού.

Η καινούρια βδομάδα φαίνεται να μπαίνει με τις καλύτερες προοπτικές σε όλη την Ελλάδα, με μόνη παραφωνία τις τοπικές καταιγίδες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας τις θερμές ώρες της ημέρας. Η θερμοκρασία μάλιστα αναμένεται να πάρει την ανιούσα, φθάνοντας στα μέσα της επόμενης εβδομάδας τοπικά ακόμα και τους 34-36°C, συνθήκες δηλαδή ιδανικές για τα πρώτα μπάνια, αν και ακόμα οι θάλασσες είναι αρκετά κρύες.

Επιμέλεια: Μπόκαρης Αντώνης