Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη.

Διαταραχή από την κεντρική Μεσόγειο κινείται αργά ανατολικά προς τη χώρα μας. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της είναι τέτοια ώστε να είναι ικανή να δώσει ως επί το πλείστον φαινόμενα θερμικής φύσεως τις θερμές ιδίως ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, και όχι μόνο.

gfs-0-12

 

Πιο αναλυτικά:

Σήμερα Τρίτη στα δυτικά ηπειρωτικά, ήτοι Ήπειρος, δυτική Στερεά, Βόρεια και δυτική Πελοπόννησος, νησιά του βορείου Ιονίου, θα εκδηλωθούν το μεσημέρι και το απόγευμα βροχές και καταιγίδες, που ίσως συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις. Παρόμοια φαινόμενα, αν και πιο περιορισμένα θα σημειωθούν και στα βόρεια ορεινά, στα σύνορα με τη Βουλγαρία και τα Σκόπια. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση στα δυτικά.

Αύριο Τετάρτη η ημέρα ήδη από το ξημέρωμα θα ξεκινήσει με συννεφιά στην κεντρική Μακεδονία, τη Χαλκιδική, την Ανατολική Θεσσαλία, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και δυτικού Αιγαίου, η οποία θα δώσει μέχρι το πρωί καταιγίδες στις περιοχές που βρέχονται από τον Θερμαικό κόλπο και τοπικά στις Σποράδες. Μέσα στην ημέρα θα αναπτυχθούν εκ νέου νεφώσεις στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν μέχρι και το απόγευμα καταιγίδες, που ίσως συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Ανάλογα φαινόμενα θα σημειωθούν και στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στην Τουρκία. Οι άνεμοι σε μικρή ενίσχυση στα 5-6 μποφόρ, στα νότια από δυτικές διευθύνσεις και στα βόρεια από ανατολικές, βορειοανατολικές διευθύνσεις. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω πρόσκαιρη πτώση σε όλη την επικράτεια.

Αττική:

Σήμερα Τρίτη δε διαφαίνεται κάτι το αξιόλογο από άποψη φαινομένων, ωστόσο αύριο το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις αρχικά στα βόρεια που στη συνέχεια, κινούμενες νότια, νοτιοανατολικά, θα δώσουν μπόρες ή και πρόσκαιρη καταιγίδα, με έμφαση τα κεντρικά, βόρεια και ανατολικά τμήματα του νομού. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή κάμψη αύριο, για να ανέλθει εκ νέου από την Πέμπτη.

Επιμέλεια: Μπόκαρης Αντώνης

You may also like...

%d bloggers like this: