Εκ νέου επιδείνωση του καιρού μέσα στην ημέρα, με βροχές και χιόνια.

Παρόλο που ο καιρός έχει ξεκινήσει σχεδόν αίθριος σήμερα Δευτέρα 4/1/2016, μέσα στην ημέρα θα υπάρξει βαθμιαία επιδείνωση σε μεγάλο μέρος της χώρας.

945855_10208114415480893_683793582254737333_n

  • Ήδη από το μεσημέρι βροχές και καταιγίδες θα σημειώνονται στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη βόρεια και δυτική Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου. Τα φαινόμενα ίσως τοπικά να είναι και πάλι έντονα, ενώ οι χιονοπτώσεις θα εντοπίζονται σε μεγάλα υψόμετρα στην Πίνδο.
  • Μέχρι το απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τη δυτική Κρήτη θα γίνει άστατος ο καιρός με μπόρες και λίγα αστραπόβροντα στα νοτιότερα τμήματα.
  • Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και για λίγες ώρες από νωρίς το απόγευμα μέχρι και το βράδυ οι ήδη χαμηλές θερμοκρασίες που θα διατηρηθούν θα μετατρέπουν τις όποιες βροχές σε χιονοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία (200 μέτρα και πάνω) τη δυτική Θράκη (100 μέτρα και πάνω) και την ανατολική Θράκη (0 μέτρα). Ωστόσο, σχετικά γρήγορα τα υψόμετρα χιονόπτωσης θα ανέβουν και μέχρι την αλλαγή της ημέρας προς την Τρίτη οι χιονοπτώσεις θα έχουν μετατραπεί σε βροχές σε όλα τα σημεία κάτω των 500-600 μέτρων, με εξαίρεση ίσως τα πολύ βόρεια τμήματα στα σύνορα με τη Βουλγαρία όπου οι χιονοπτώσεις θα διατηρηθούν μέχρι και το ξημέρωμα της Τρίτης.
  • Προς το βράδυ επίσης θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δωδεκάνησα, την Κρήτη και τα νησιά του ανατολικού και βορείου Αιγαίου.

Αττική: Άστατος και σήμερα ο καιρός με΄πιθανές βροχές μετά το μεσημέρι μέχρι και τις πρώτες βραδινές ώρες, έως και μέτριας εντάσεως. Άνεμοι νοτιοδυτικοί με τάσεις ενίσχυσης από το μεσημέρι και η θερμοκρασία σε άνοδο, θα φτάσει τους 15-16 βαθμούς.

Θεσσαλονίκη: Μουντός ο καιρός με βροχές μέχρι και το βράδυ, οι άνεμοι γενικά ασθενείς και στον θερμαικό νότιοι και η θερμοκρασία στους 8-9 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Χρειάζεται και σήμερα προσοχή στο οδικό δίκτυο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς όχι μόνο θα σημειωθούν χιονοπτώσεις και τοπικά παγωμένη βροχή, αλλά και θα ίσως υπάρξουν από το βράδυ τοπικά πλημμυρικά φαινόμενα κοντά σε χειμάρους και ποτάμια με το απότομο λιώσιμο του χιονιού μέχρι και αύριο.

Επιμέλεια: Μπόκαρης Αντώνης.