“Κύριο θέμα” της βδομάδας ο άστατος καιρός, και ο “επίλογος” λευκός(?)

Έχει μαλακώσει αρκετά ο καιρός σε μεγάλο μέρος της χώρας, με τα όποια χιόνια να εντοπίζονται αρκετά ψηλά στην Πίνδο, ενώ η συννεφιά κυριαρχεί σε μεγάλο μέρος της χώρας η οποία ωστόσο δίνει γενικά ασθενείς μέχρι και μέτριας εντάσεως βροχές.

Τις επόμενες ημέρες σοβαρές ανακατατάξεις στην κυκλοφορία των συστημάτων στην Ευρώπη και τον Ατλαντικό αναμένεται να λάβουν χώρα, εξέλιξη από την οποία θα επηρεαστεί, με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο, η χώρα μας ήδη από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας. Προς τα τέλη αυτής μάλιστα οι καιρικές μεταβολές θα κορυφωθούν, εξέλιξη για την οποία θα σας ενημερώνει η προγνωστική μας ομάδα καθημερινά με αναλυτικά άρθρα.

20151007_vroxes

Μια γενική εικόνα για το πως θα κυλήσει η εβδομάδα 11-17/1/2016:

Φαινόμενα: O καιρός θα είναι αρκετά έως πολυ άστατος καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας. Τη Δευτέρα λίγα φαινόμενα θα απασχολήσουν το ανατολικό Αιγαίο και το Ιόνιο, ασθενή κατά βάση. Την Τρίτη ζώνη βροχών θα επηρεάσει τη χώρα μας από το βαρειοδυτικά προς τα νοτιοανατολικά με έως και μέτρια έντασης φαινόμενα, εστιαζόμενα περισσότερο στα δυτικά και βόρεια το πρωί και στο ανατολικό Αιγαίο το απόγευμα. Την Τετάρτη άστατος θα είναι ο καιρός σε όλη σχεδόν την Ελλάδα. Βροχές θα εκδηλωθούν στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο, τη νησιά του βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Η Πέμπτη φαίνεται να είναι η πιο καλή ημέρα για εξωτερικές δραστηριότητες και ταξίδια καθώς ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά μεν πρόσκαιρα δε σε όλη την επικράτεια. Από την Παρασκευή το μεσημέρι επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στα βόρεια και τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες τοπικά έντονες. Μέχρι το Σάββατο ανάλογα φαινόμενα θα επηρεάσουν το Αιγαίο, τη νότια ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και θα επιμείνουν στο Ιόνιο. Την Κυριακή, και ενώ το πρωί ο καιρός θα έχει ανοίξει σε πολλές περιοχές, νέα σοβαρή επιδείνωση θα λάβει χώρα με κύρια χαρακτηριστικά τις έντονες βροχές και τα χιόνια που προοδευτικά θα κατέβουν μέχρι το βράδυ σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Άνεμοι:Μέχρι και το Σάββατο θα πνέουν νοτιάδες στα 5-6 μποφόρ (μέγιστη ένταση) με εξαίρεση την Πέμπτη οπότε πρόσκαιρα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς στα 6-7 μποφόρ. Από την Κυριακή παντού οι άνεμοι θα στραφούν σε βοριάδες και προοδευτικά θα ενισχυθούν.

Θερμοκρασία: Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα παρουσιάσει άνοδο 2-3 βαθμούς σε σχέση με τις σημερινές τιμές, αλλά σταδιακά από την Τετάρτη θα σημειώσει πτώση, η οποία θα γίνει πιο αισθητή προς το Σαββατοκύριακο και στις αρχές της επόμενη εβδομάδας.

Στην Αττική, αν και θα υπάρξει κατά τόπους συννεφιά όλες τις επόμενες μέρες, μέχρι τουλάχιστον και την Παρασκευή δε δείχνει να δέχεται αξιόλογα φαινόμενα ο νομός.

Επιμέλεια: Μπόκαρης Αντώνης

You may also like...

%d bloggers like this: