Καλός ο καιρός το ΣΚ, άστατος την ερχόμενη εβδομάδα.

Μετά από αρκετό καιρό επιτέλους έβρεξε σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις σημειώθηκαν σε πολλά ορεινά τμήματα, ακόμη και πάνω από τα 800-1000 μέτρα στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά, θυμίζοντάς μας πως, ημερολογιακά τουλάχιστον, βρισκόμαστε ακόμα στις αρχές Μαρτίου.

καλοσ καιρος

Μέσα στο Σάββατο, και ήδη από το πρωί, τα όποια φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στα Δωδεκάνησα και πολύ γρήγορα θα σταματήσουν. Έτσι, η μέρα θα είναι ηλιόλουστη για το σύνολο της χώρας. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα μας χαρίζουν πολύ καλή διαύγεια και ορατότητα, αλλά γρήγορα και από το μεσημέρι θα ξαναστραφούν σε νοτιοανατολικούς στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Κυριακή το πρωί στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ κατά τ’ άλλα με πολύ λίγες αραιές νεφώσεις θα κυλήσει η μέρα. Οι νοτιάδες θα επικρατήοσυν στα πελάγη και τοπικά στο Ιόνιο θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή ακόμα άνοδο, αγγίζοντας τους 21-22 βαθμούς στα δυτικά και νότια.

Τη Δευτέρα δεν θα αλλάξει σημαντικά ο καιρός, ωστόσο από το απόγευμα θα πυκνώσει η συννεφιά στο βόρειο Ιόνιο και θα σημειωθούν βροχές και τοπικά ισχυρές καταιγίδες, φαινόμενα τα οποία μέσα στην Τρίτη θα μετακινηθούν ανατολικότερα. Η θερμοκρασία δείχνει από την Τρίτη να σημειώνει σταδιακή πτώση.

Επιμέλεια: Μπόκαρης Αντώνης.