Λευκή νύχτα στην Αθήνα- Υποχώρηση των χιονοπτώσεων από το πρωί

Στα λευκά ντύθηκε η Αθήνα με τις χιονοπτώσεις να είναι κατά διαστήματα ισχυρές ιδιαίτερα στα νοτιοανατολικά και νότια προάστια !!! Εντυπωσιακές εικόνες μας έρχονται από τα πεδινά του Λεκανοπεδίου με ολικές χιονοστρώσεις.

Zωγράφου (Greece Meteogroup , Facebook):

zwgrafou

Παλαιό Φάληρο( Κωνσταντίνος Παγανόπουλος):

%cf%80%ce%b1%ce%bb%ce%b1%ce%b9%ce%bf-%cf%86%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%81%ce%bf-2

Ακρόπολη(άγνωστη πηγή):

%ce%b1%ce%ba%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bb%ce%b7-2

Οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν όλο το ξημέρωμα με σημαντικές εξάρσεις κατά διαστήματα. Μάλιστα υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο νέας γενίκευσης των φαινομένων πριν την ανατολή του ήλιου. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν από το πρωί , όπου θα περιοριστούν στα βόρεια- βορειοανατολικά. Και εκεί θα σταματήσουν μέχρι το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία μέχρι το πρωί δε θα ξεπερνάει τους 0 βαθμούς κελσίου ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Έτσι θα υπάρχει παγετός στους δρόμους εκείνες τις ώρες , ειδικά σε περιοχές που έχουν σημαντική χιονόστρωση και γενικά σε όλες τις περιοχές άνω των 100μ . Δείξτε προσοχή ειδικά σε περιφερειακές οδούς και δρόμους, θα πρέπει όλοι οι οδηγοί να έχετε μαζί σας αντιολισθητικές αλυσίδες.

Προς το μεσημέρι η θερμοκρασία θα ανέβει και θα εμφανιστεί και ο ήλιος.

Γιώργος Πλ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛ. Απόφοιτος του Εθνικου Μετσοβίου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, λάτρης του χιονιού και των έντονων καιρικών φαινομένων από μικρό παιδί.Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με καιρικές αναλύσεις. Η ειδίκευση του αφορά την ενέργεια του ανέμου και συγκεκριμένα την χαρτογράφηση και την πρόβλεψη της αιολικής ισχύος.

You may also like...

%d bloggers like this: