Χιονοκάλυψη Ελλάδας- Δορυφορική

Εντυπωσιακή η εικόνα του δορυφόρου σήμερα , με την κακοκαιρία “Αριάδνη” να έχει αφήσει το τελευταίο αποτύπωμα της στα κεντρικά και βόρεια.

xionokalypsh-12-01

Και σε υψηλή ανάλυση:

doryforiki-12-01-2016

Παρά την τοπική συννεφιά, όπως μπορείτε να διακρίνετε, σχεδόν όλη η κεντρική και βόρεια Ελλάδα είναι αυτη τη στιγμή χιονοκαλλυμένη.

Η χιονοκάλυψη στον θεσσαλικό κάμπο είναι εντυπωσιακή και προκλήθηκε κυρίως από τη χθεσινή “τελευταία πράξη της Αριάδνης”. Πόλεις όπως η Καρδίτσα , τα Τρίκαλα και η Λάρισα είδαν από 30 έως 50 εκατοστά χιόνι! Στον Έβρο το χιόνι έφτασε το 1 μέτρο. 40 εκατοστά χιόνι έπεσε και στη Λαμία.

Σκεπασμένο με χιόνι παραμένει και ένα μεγάλο κομμάτι της Βοιωτίας , κυρίως από τις χιονοπτώσεις του Σαβ/κου και της Δευτέρας. Φυσικά , διακρίνεται και το “θάψιμο” της κεντρικής και νότιας Εύβοιας, παρότι τα χιόνια σε αρκετά πεδινά -παράκτια έχουν λιώσει λόγω της απότομης ανόδου της θερμοκρασίας εκεί. Έλιωσαν για τον ίδιο λόγο τα χιόνια και στη βόρεια Αττική.

Πολύ χιόνι παραμένει στην ορεινή Αχαία και Κορινθία. Τέλος, η Πίνδος είναι επιτέλους χιονισμένη μετά από ένα μεγάλο διάστημα απραξίας.

Γιώργος Πλ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛ. Απόφοιτος του Εθνικου Μετσοβίου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, λάτρης του χιονιού και των έντονων καιρικών φαινομένων από μικρό παιδί.Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με καιρικές αναλύσεις. Η ειδίκευση του αφορά την ενέργεια του ανέμου και συγκεκριμένα την χαρτογράφηση και την πρόβλεψη της αιολικής ισχύος.

You may also like...

%d bloggers like this: