Νεος γύρος καταιγίδων τις επόμενες ώρες σε Αττική – Εύβοια

Σοβαρή επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός τις τελευταίες ώρες στην ανατολική ηπειρωτική χώρα, με ισχυρές καταιγίδες στην θεσσαλια- βόρεια Στερεά , οι οποίες κινούμενες νοτιοανατολικά βρίσκουν πρόσφορο έδαφος( ισχυρή αστάθεια ) να ανατροφοδοτηθούν .

Ετσι , στο υπόλοιπο της ημέρας και σήμερα τη νύχτα, και ιδιαίτερα στο διάστημα 17:00-21:00 , μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν τμήματα της βόρειας/ δυτικής/κεντρικής Εύβοιας , της βόρειας /βορειοδυτικής Αττικής αλλά και του Λεκανοπεδίου των Αθηνών.

Οι καταιγίδες στο βόρειο/βορειοανατολικό/βορειοδυτικό κομμάτι των Αθηνών είναι πιθανό να αποκτήσουν σταδιακά γενικευμένο  χαρακτήρα και να συνοδεύονται από πολλούς κεραυνούς και χαλάζι. Το ίδιο ισχύει και για τις περιοχές γύρω από το βόρειο Ευβοικό.

Όπως ενημερωθήκατε σε άλλο άρθρο μας, τη νύχτα προς την Κυριακή , έπειτα από μια πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων, θα υπάρξει εκ νέου επιδείνωση , ιδιαίτερα στην Εύβοια , ενώ μέσα στην ημέρα αύριο θα επικρατήσει ισχυρός βοριάς και η θερμοκρασία θα πέσει σημαντικά, θυμίζοντας φθινοπωρινές συνθήκες.

Γιώργος Πλ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛ. Απόφοιτος του Εθνικου Μετσοβίου Πολυτεχνείου με μεταπτυχιακές σπουδές στο πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, λάτρης του χιονιού και των έντονων καιρικών φαινομένων από μικρό παιδί.Τα τελευταία 3 χρόνια ασχολείται ερασιτεχνικά με καιρικές αναλύσεις. Η ειδίκευση του αφορά την ενέργεια του ανέμου και συγκεκριμένα την χαρτογράφηση και την πρόβλεψη της αιολικής ισχύος.

You may also like...

%d bloggers like this: